» چگونه در رابطه عاطفی کمتر وابسته باشیم؟

راهکارهایی برای کم کردن وابستگی در یک رابطه عاطفی
وقتی در یک رابطه هستید، تکیه کردن به شریک زندگیتان آنقدر آسان است که خودتان را گم می کنید. تکیه کردن به شریک زندگیتان برای برخی چیزها خوب است، اما اگر میخواهید زندگی شاد و پرباری داشته باشید، حفظ استقلالتان بسیار مهم است. خوشبختانه، کارهای زیادی وجود دارد که میتوانید انجام دهید تا در عین حال که رابطهتان را قوی نگه می دارید، کمتر به طرف مقابلتان وابسته شوید.در اینجا 10 راه وجود دارد که می توانید در رابطه خود مستقل تر باشید.
1-خودتان را بشناسید.
شما خارج از این رابطه چه کسی هستید؟ از چه چیزی لذت می برید؟ ارزش های شما چیست؟ اگر مطمئن نیستید، سعی کنید 10 دقیقه در روز بنشینید و به کل زندگی خود فکر کنید. این به شما کمک می کند به آنچه هستید وفادار بمانید و خود را در یک رابطه گم نکنید. شناختن خود می تواند کمی سخت باشد. اگر برایتان سخت است، می توانید مراقبه و مدیتیشن را تمرین کنید تا زمان بیشتری را با خود بگذرانید.
2-خودتان تصمیم بگیرید.
اجازه ندهید که شریک زندگیتان برای شما تصمیم بگیرد. حتی چیزهای کوچک، مانند اینکه دوست دارید روز خود را چگونه بگذرانید یا برای ناهار چه چیزی بخورید. گرفتن تصمیمات کوچک مانند این هر روز می تواند منجر به اعتماد به نفس بیشتر در زمان تصمیم گیری های بزرگتر شود. اغلب، ما تصمیم گیری را به شرکای خود موکول می کنیم زیرا از طرد شدن می ترسیم. به خاطر داشته باشید که تنها شخصی که به تایید آن نیاز دارید، خودتان هستید.
3-برای خود اهدافی تعیین کنید.
بفهمید که دوست دارید در زندگی خود به چه چیزی برسید. این می تواند مربوط به شغل، سرگرمی یا حتی خانواده باشد. اگر بتوانید این اهداف را در ذهن داشته باشید، می توانید برای دستیابی به آنها تلاش کنید و از شریک زندگی خود در رسیدن به اهدافش حمایت کنید. سعی کنید اهداف خود را به خاطر شریک زندگی خود قربانی نکنید. انجام این کار می تواند منجر به رنجش فراوان شود که پایه و اساس خوبی برای یک رابطه سالم نیست.
4-نیازهای عاطفی خود را برآورده کنید.
سعی کنید برای راحتی یا تایید به شریک زندگی خود تکیه نکنید. خیلی خوب است که هر از چند گاهی به دنبال تمجید و آرامش گرفتن از شریک زندگی خود باشید، اما منبع اصلی آرامشتان باید خودتان باشید. اگر نیاز عاطفی دارید، با خودتان حل کنید و بفهمید که به چه چیزی نیاز دارید. سپس، می توانید برای انجام این کار برای خودتان قدم بردارید و استقلال خود را حفظ کنید. به عنوان مثال، شاید روز بدی را پشت سر گذاشته اید و استرس دارید. سعی کنید یک حمام طولانی بگیرید یا یک فیلم خنده دار تماشا کنید تا روحیه شما را بالا ببرد و به آرامش شما کمک کند. یا شاید در محل کارتان ترفیع بگیرید و به خودتان افتخار کنید. بروید و برای خودتان یک چیز سرگرم کننده از فروشگاه به عنوان جایزه بخرید.
5-علایق خود را حفظ کنید.
به علایق خود در خارج از رابطه ادامه دهید. این به شما کمک می کند به یاد بیاورید که قبل از ملاقات با شریک زندگی خود چه کسی بودید. اگر سرگرمی مورد علاقه ندارید، سعی کنید به سراغ سرگرمی جدیدی بروید که همیشه می خواستید آن را امتحان کنید. انجام فعالیت های خارج از رابطه تان به شما و شریک زندگی تان زمان زیادی برای تنهایی می دهد. اگر در مورد امتحان کردن یک سرگرمی جدید به تنهایی مضطرب هستید، یکی از دوستانتان را دعوت کنید تا آن را با شما امتحان کند.
6-یاد بگیرید که خودتان را دوست داشته باشید.
وقتی خودمان را دوست داریم، کمتر به دیگران وابسته هستیم. همانطور که برای کمتر شدن وابستگی کار می کنید، مطمئن شوید که چیزهای خوبی به خود می گویید، خود را به خاطر سخت کوشی خود تحسین می کنید و با تغذیه صحیح و ورزش از بدن خود مراقبت کنید. هرچه بیشتر بتوانید خودتان را ارتقا دهید، کمتر به تایید از طرف شریکتان نیاز خواهید داشت. سعی کنید از یک لمس محبت آمیز روی خود استفاده کنید، مانند ماساژ دادن گردن یا بغل کردن خود. اگر متوجه چیزی شدید که واقعاً در مورد خود دوست دارید، آن را یادداشت کنید.
7-مسئولیت خود را بر عهده بگیرید.
به یاد داشته باشید که تنها کسی که مسئول زندگی شماست، شما هستید، نه هیچ کس دیگری. هرچه بیشتر بتوانید صاحب شخصیت خود باشید، بهتر می توانید مسئولیت را بر عهده بگیرید و زندگی خود را برای بهتر شدن تغییر دهید.
8-با شریک زندگی خود حد و مرز تعیین کنید.
به همسرتان بگویید که دوست دارید مستقل تر شوید. همانطور که برای کاهش وابستگی کار می کنید، به شریک زندگی خود بگویید که باید به شما اجازه دهد این تغییرات را انجام دهید. به عنوان مثال، شاید شریک زندگی شما امور مالی را اداره کند. اگر میخواهید مستقلتر شوید، به او بگویید که میخواهید پرداخت برخی از صورتحسابها را به عهده بگیرید.
یا شاید شریک زندگی شما عادت داشته باشد که هر بار که خانه را ترک می کنید با شما بیرون بیاید. به او بگویید که دوست دارید به جای آن، چند کار را به تنهایی انجام دهید.
9-از حق خودتان دفاع کنید.
قاطع باشید و اجازه ندهید دیگران از شما سوء استفاده کنند. اگر نمی خواهید کاری را انجام دهید، آن را به همسرتان بگویید. صدای خود را به گوش دیگران برسانید و به یاد داشته باشید که نظرات و احساسات شما مهم هستند. این می تواند به همین سادگی باشد که به همسرتان بگویید می خواهید به جای سوشی برای شام تاکو بخورید. یا میتواند در مورد مسائل بزرگتری باشد، مانند شهری که میخواهید در آن زندگی کنید یا مسیر شغلی را که میخواهید طی کنید.
10-با یک روانشناس صحبت کنید.
رهایی از وابستگی می تواند سخت باشد. اگر برای ترک عادت های خود مشکل دارید، بهتر است با یک روانشناس یا یک روانپزشک صحبت کنید. آنها میتوانند مهارتها و مکانیسمهای مقابلهای را برای حفظ استقلال خود در حین ماندن در یک رابطه به شما آموزش دهند. آنها همچنین می توانند راه هایی را به شما آموزش دهند تا عزت نفس خود را تقویت کنید و از خودتان دفاع کنید.
سپاس، عالی بود. خداروشکر تقریبا همه رو دارم، چون همیشه دوست داشتم آزاد و رها باشم و برای داشتن این موقعیت سختی زیاد کشیدم ولی راضیم چون ارزشش رو داشت
همین که راضی هستید نشون میده ارزش سختی هایی که کشیدین رو داشته، براتون آرزوی موفقیت می کنم.